Robben Installatie levert, monteert, herstelt en isoleert platte daken

Een goed dak beschermt de spullen in je garage, erker, aanbouw of schuur tegen vocht en andere weersinvloeden. Wij leveren, monteren, herstellen en isoleren platte daken. Het maximale oppervlak, dat we kunnen bewerken, hangt af van het soort dakbedekking dat je kiest.

Wat wil jij op dak hebben?

Robben Installatie werkt met twee soorten dakbedekking bij nieuwe of bestaande platte daken: bitumen (waterdicht teerproduct) en EPDM (waterdichte deklaag op basis van rubber).

Het voordeel van EPDM is dat je met één op maat gemaakt stuk rubber grote oppervlakten (> 100 m2) kunt bedekken. Je krijgt bovendien 10 jaar garantie op het materiaal. Bij EPDM is de randafwerking vaak wel iets duurder dan bij bitumen, omdat hiervoor zink of speciale knelstrips nodig zijn.

Vervanging bitumen dakbedekking bestaand plat dak

Vervanging bitumen dakbedekking op bestaand plat dak.

Kies je voor bitumen? Dan kunnen we daar op een voordelige manier een dak met een oppervlakte tot ongeveer 100 m2 mee bedekken. De randafwerking is bij bitumen vaak een standaard aluminiumrand. Maar je kunt ook kiezen voor een luxere zinken kraalrand, die goed bij een zinken dakgoot past.

  • TIP 1: Houd er rekening mee dat EPDM onder invloed van temperatuurschommelingen kan gaan bobbelen. Dat heeft geen invloed op de kwaliteit van de toplaag, maar oogt wel iets minder strak.
  • TIP 2: Wil je handige lichtpunten in je dak creëren? Informeer dan naar de mogelijkheden voor het plaatsen van lichtkoepels of solartubes.
  • TIP 3: Gebruik je dak als energieleverancier door er zonnecollectoren op te laten plaatsen. Wij leveren en monteren collectoren voor warm water en voor elektra.

Isoleren en ventileren: aangenaam voor jou en je portemonnee

Isolatie plat dak

Isolatie plat dak.

Wist je dat meer dan 30% van de warmte in een ruimte weglekt, als het dak erboven niet is geïsoleerd? Dat is zonde van de energie. En van je geld. Goede isolatie voorkomt tocht, kou en energieverlies. Daarom voorzien we platte daken regelmatig van een isolatielaag (max. 10 cm dik). Dat is wel zo comfortabel èn prettig voor je energierekening.

Door een ruimte goed te ventileren voorkom je schimmels en zorg je voor een gezonder binnenklimaat. Wij adviseren je graag over goede vochtafvoer en ventilatiemogelijkheden bij platte daken.

Onmisbaar voor de afvoer van regenwater: goten en regenpijpen

Montage goten en regenpijpen

Montage goten en regenpijpen.

Om het regenwater bij platte en schuine daken goed af te kunnen voeren leveren en monteren we goten en regenpijpen. Je kunt kiezen voor een goot van koper, zink of kunststof (PVC). Bij zinken goten zijn verschillende vormen mogelijk: van rond (mast) tot vierkant (bak). Kleine afmeting kunnen we zelf buigen en zetten. Grotere of speciale zinkmaten bestellen we voor je. De levertijd is dan ongeveer 2 werkdagen.

Regenpijpen zijn leverbaar in zink en kunststof (PVC). Natuurlijk sluiten we de afvoer ook voor je aan op het riool. Wil je kunststof uitvoeringen? Die zijn leverbaar in de kleuren wit, bruin en grijs.

Reparaties, lekkages en verstoppingen

Op (water)schade zit natuurlijk niemand te wachten. Maar heb je onverhoopt toch een keer last van een lekkend dak of een verstopte regenpijp? Bel ons dan gewoon: (0315) 631 436. We repareren of vervangen het kapotte onderdeel snel en vakkundig, zodat je weer jaren vooruit kunt.