Verwarming

Wij kunnen u complete verwarmingsinstallaties leveren en monteren. De benodigde berekeningen, waarbij rekening gehouden wordt met alle relevante parameters, zoals de isolatie (van de ruimte maar ook van de woning) en uw wensen. Bijvoorbeeld een slaapkamer-temperatuur van 18 graden, of misschien is 10 graden bij u wel genoeg. Alle benodigde materialen voor de verwarming in de woningbouw en de kleine utiliteitsbouw kunnen wij u demonstreren, leveren en monteren. Tegenwoordig werken wij steeds meer met press fittingen waardoor er niet van die grote koppelingen in het zicht gemonteerd moeten worden. Het spreekt uiteraard van zelf dat wij alleen de beste merken leveren:

  • Nefit of Remeha cv ketels
  • Standaard radiatoren van Henrad, Brugman of Radson
  • Decorradiatoren van Jaga, Vasco, Thermic of Acova

Denk ook eens aan een decorradiator in de hal met spiegel.

Ook leveren en monteren wij kleine heathers voor in een garage of kleine bedrijfshallen, gas gestuurde stralers of alle mogelijk gas gestookte toestellen.

Iets nieuws op verwarminggebied is een radiator afgewerkt met een houten front (in 8 verschillende houtkleuren leverbaar), waarin tevens een oxigen-ventilator zit waarmee de luchtkwaliteit verbeterd wordt (reageert op te veel CO2). In dezomermaanden wordt ventilator gebruikt voor het ventileren van de ruimte (om bijvoorbeeld koelen in de nacht).

Wij kunnen voor u vloerverwarming leveren en monteren met alle mogelijke toepassingen zoals

  • Vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming
  • Geisoleerde vloer of montage op een staalmat
  • Vloerverwarming voor natuursteen, tapijt of onder een houten vloer

Het spreekt uiteraard voor zich dat een complete verwarming altijd in overleg met U wordt uitgevoerd. Dit is uiteraard heel belangrijk als de installatie in een bestaande woning ingebouwd moet worden.

Op onderstaande foto’s is goed de opbouw van vloerverwarming te zien. Uiteraard wil men zo min mogelijk verlies van warmte naar onderen hebben. Daarom wordt de isolatielaag zo dik mogelijk gekozen. Maar de dikte van de isolatie wordt ook bepaald aan de hand van de maximale hoogte die de vloer mag hebben. De lengte van de slang (rood op de onderste foto), die het warme water door de vloer leidt, wordt berekend aan de hand van de warmte behoefte. Op de vloerverwarming kan iedere soort vloer gemaakt worden, bijvoorbeeld tegels maar ook een houten vloer of zelfs vloerbedekking.